zondag 7 november 2010

brand!

Woensdag 3 november brak er brand uit in het spoel- en tanklokaal van onze stal. Tijdens het schoonspuiten van de hark heeft de stoomcleaner kortsluiting gehad en is hij in brand gevlogen. Het vuur was zo hevig dat er niet meer zelf geblust kon worden en dus heeft Maaike 112 gebeld. Ik was niet thuis en Bente en Kjeld lagen heerlijk te slapen.

De brandweer was er vlot bij en heeft erger voorkomen. Toch is de ravage groot...de twee ruimtes zijn volledig uitgebrand. De melk die in de tank zat was al aan het koken. Emmers, medicijnen, melklappen, bedrijfskleding..hoe langer we nadenken, hoe meer wij missen... Gert was woensdag erg druk met alles regelen, er moest een tank komen, boilers, we hadden geen water (waterleiding gesprongen), de elektriciteit moest weer worden aangelegd, etc etc. Om 20.30 uur konden de koeien eindelijk gemolken worden...en daar waren ze wel aan toe!
En de dagen daarna bleef Gert aan het regelen. Hidde vond het erg stoer dat de brandweermannen bij hem thuis waren geweest en dat het op de tv was te zien ("Kijk mama, onze Zetor is op de televisie..kijk, dat is bij ons!"). Bente heeft er niets van meegekregen want ze heeft die middag tot half 5 geslapen en Kjeld vindt al die visite wel grappig!

Maandag gaan ze beginnen met slopen en woensdag willen ze alweer beginnen met de opbouw. Voor de winter moet de boel weer dicht zijn. Het is onvoorstelbaar hoe snel vuur alles kan vernietigen maar wij hebben geluk gehad dat het niet verder is gekomen!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

 

HIER IS HIDDE EN DE REST VAN DE FAMILIE © 2008. Template By: SkinCorner